Pozitív vagy negatív? Ez itt a kérdés!

2015\03\24

Hot Iron először

...és nagyon nem utoljára... :))) Eléggé tetszett, pedig könnyűnek ez aztán semmiképp nem mondható. Rögtön a 2-es szériába csöppentünk Ettivel, de sebaj. Van még kb 10 hetünk, hogy hozzászokjunk a tempóhoz, akkor aztán ismét rákapcsolunk, és jön a következő fokozat, a cross. 10 hét alatt meg itt a nyár, szóval addigra simán bomba csajok leszünk, és 100 kg-val nyomunk fekve :D

Egyelőre 2-2 kg-val kezdtünk mindkét oldalon, ami ha úgy nézem, kapásból 3. szint, hiszen először van a rúd önmagában, aztán az 1 kg, és csak utána a 2.

Na szóval 4 kg-t "lóbálgattunk" 1 órán át, meg volt hasizom, meg fekvőtámasz és minden más finomság is. Azt hiszem, hogy hatásos lesz... :) Másfél órával a vége után már alig bírtam itthon leülni a székre, annyira éreztem a combjaimat. Következtetés: megyek máskor is :)

Utólag bevallhatom, hogy kicsit féltem ettől az órától. Na nem mintha attól tartottam volna, hogy embert esznek, csak úgy aggódtam, hogy cseppet sem fog ez nekem menni. De annyira azért nem voltam béna talán. Szerintem :)

Etti, Te sem ;)

És akkor a jelszó: doing "hoti" to be a hottie :DDD

 

2015\03\15

Édesburgonya

Én személy szerint imádom! Viszont sajnos nagyon drága. Nem azt mondom, hogy nem engedhetjük meg magunknak, de azért túlzásnak érzem, hogy a közeli zöldségesnél 1000 Ft-ot fizessek darabjáért. Értem én, hogy szép és finom, meg nagy, ráadásul bio is, de akkor is sok, na.

Lényeg a lényeg, hogy alaposabban utánajárva a dolognak, és kapcsolódva egy korábbi bejegyzéshez is, most úgy gondoltam, hogy kipróbáljuk a házi termesztést. Izgalmas dolognak ígérkezik, és az is lehet, hogy nem járunk sikerrel, de kalandnak felfogva biztosan jó móka lesz :)

Egy hozzáértő termesztő intelmei így szólnak, kb ez alapján indulunk neki mi is:

"Legkorábban január végén vegyen egy ép egészséges példányt akárhol és a lakás legmelegebb napos ablakában, és a páratartás miatt csukható átlátszó dobozban, nyirkos tőzegben kell hajtatni. Vagy vízben, hogy a felső kétharmada kint legyen. Kb 3 hét után jelennek meg a kis rügyekből a hajtások, amiket 4-5 cm nagyság után akár vizespohárban tovább kell előgyökereztetni, majd kis cserepekben, meleg helyen továbbnevelni, miközben az eredeti gumó további hajtásokat hoz. Ha jól csinálja, május végére lesz 20-30 kis palánta, amikből az erősebbekből szintén levághat vízben gyökereztetésre. Túl korán nem érdemes kiültetni a szabadba, mert hideg talajban úgyse megy semmire. Legkésőbb július közepéig érdemes szaporítani, és kiültetni, mert a későbbi már csak nagyon apró termést hozna, vagy semmit. Egy gumóból nekem sikerült a fagyok előtt kiásni majdnem 30 kilót."

További fontos instrukciók a sarkalatos pontokról ITT és ITT.

Illetve képekkel illusztrált palántanevelés házilag ITT.

link újdonság kertészkedés mosolygunk DIY

2015\03\10

Ójeee :)

A legjobb motiváció a folytatásra, és a legszuperebb visszaigazolás az elért eredményről, hogy a drága férjem este a Robival való birkózás és közös csiki-party közben elismerően jegyzi meg, hogy micsoda hasizmom van, reggel pedig öltözés közben döbbent arccal közli, hogy de hiszen laposabb is lett az a has, és két oldalt már látszik kicsit az a függőleges csík is, ami majd még tovább szálkásítható... :)

rólam mosolygunk Sziszamisza

süti beállítások módosítása