Pozitív vagy negatív? Ez itt a kérdés!

2013\10\25

Megy a gőzös

Pár hete egyik hétvégén biztos valami buli volt a Vasúttörténeti Parkban, mert egész nap olyasféle hangokat lehetett hallani, mintha gőzmozdonyok közlekednének fel és alá. Zoli ekkor kezdte el rágni a fülemet, hogy márpedig nekünk oda el kell mennünk. Oké-oké, de Robi a hangos dolgoktól nagyon megijed, akkor még az idegenektől is félt (ez azóta oldódott), úgyhogy eléggé húztam a számat, mondtam, hogy majd később menjünk.

Erre ma érkezik egy levelem a munkahelyemről, amit mosolyogva olvastam fel Zolinak. A lényege nagy piros betűkkel írva: A Mikulás Ünnepség helyszíne: Magyar Vasúttörténeti Park! Az én drága férjemnek felragyogott a szeme, szélesen körbefutó mosolyát a fülei fogták fel :))) Főleg, hogy a levelet tovább olvasva az is kiderült, hogy bizony ez alkalomból az eseményen résztvevőket ünnepi díszbe öltöztetett gőzmozdonyos vonat szállítja a helyszínre :) Zoli teljes eksztázisban szólított fel, hogy azonnal jelezzem legyek kedves a részvételi szándékunkat - amit én meg is tettem azóta :)))

Ja és ha nem mondtam volna, azért talán sejthető, hogy ez az egész Mikulásosdi a munkavállalók gyerekeinek, tehát igazából Robinak szól(na), hiszen ő a gyerek a családban :) Vagy mégsem csak ő? :)))

mosolygunk

2013\10\21

Váratlanul vidéken voltunk

...a hétvégén. Az úgy volt, hogy Pesten akartunk maradni, de apu pénteken délután telefonált, hogy mégis hazaér, van-e valami programunk, mert ha nincs, akkor hazamehetnénk. Így aztán fel is kerekedtünk este, és fél 10 felé meg is érkeztünk. Robi nagyon álmos volt, mert egész délután nem volt hajlandó elaludni, és az úton is csak az utolsó fél órában szundított. Amikor odaértünk, akkor szinte azonnal le is tettük őt aludni.

A gyermek a hétvége során többször is meglepett minket, egyáltalán nem  azt produkálta bizonyos helyzetekben, mint amit mi gondoltunk,

Fura volt pl, hogy a helyet mennyire idegenként kezelte (szerencsére Mamát és Papát mindig megismeri :)), legalább is az ottani kiságyát: nem volt hajlandó napközben abban elaludni. Zoli nagy duzzogva persze feláldozta magát, hogy jó, ő akkor majd alszik együtt a gyerekkel :) Kb  erre várt már, amióta csak a fia megszületett, úgyhogy még kifejezetten élvezte is a helyzetet, főleg azért, mert Robi eddig semmiféle hajlandóságot nem mutatott arra, hogy velünk együtt aludjon. Na de most végre :)

Aztán szombat délben névnapi ebéd volt a nagyszüleimnél. Mi Zolival lélekben felkészültünk, hogy mivel mostanában úgyis eléggé fél az idegenektől, így valószínűleg nem fogunk tudni sokáig maradni, mert tuti meg lesz ijedve a sok ismeretlen arctól. Erre mi történik? Soha még ennyire laza és felszabadult nem volt. Kb rögtön bárkinek hagyta, hogy megdédelgesse őt, aztán a földön hempergett, vígan kacarászott, gurítgatta a labdát, huncutkodott, mindezt több órán keresztül. Teljesen le voltunk döbbenve, hogy micsoda kis nyílt és közvetlen lett a fiunk :) Persze nem mellékes, hogy kezdésnek egy hatalmas fonott kalácsot kézbe kapott, hogy birkózzon vele, tetszett is neki a szitu :)

Vasárnap délután volt egy kis csajozás is, Dorciék látogattak meg minket. Zolival mindketten el voltunk varázsolva a kiscsajtól, én már persze jó előre össze is boronáltam Robival a lányt, annyira cuki :))) Hátha sikerül sűrűbben is találkoznunk, még akkor is, ha felnőttként nem találnak egymásra a csemeték :) De korban közel vannak egymáshoz, és ez mindenképp jó dolog.

Ma egyébként nagyjából rögtön helyreállt a napirend, Robi a saját ágyában aludt. Napközben. Merthogy az éjszakát viszont velünk töltötte. Ilyen a 10 hónap alatt összesen talán 2szer fordult elő, és utoljára kb 1 hetesen... Most egyszerűen nem nyugodott meg, úgyhogy Zoli áthozta hozzánk. Nem mondom, hogy nem volt csoda jó érzés vele aludni, de azért nem szeretném rászoktatni.

Napközben Robi az új felüléses tudományát gyakorolta szorgalmasan, szinte egyfolytában. Ma csak kétszer aludt, és a második előtt még mosógép-vizit közben valami csoda folytán még a lábamba kapaszkodva sikerült fel is állnia!!! Szerintem észre se vette, hogy mit csinál, ráadásul olyan gyorsan csinálta, hogy nekem is agyalnom kell utólag, hogy hogyan is történt a dolog :)

Ami viszont rossz hír, hogy Robi megint elkezdett hurutosan köhögni és törtyögni orrilag, úgyhogy Ancsi, bocsánat, remélem nem adtunk át Nektek vasárnap semmi kéretlen ajándékot :( Mi most újra gyógyszerezünk, vitaminozunk, orrot szívunk, aztán talán hamar elmúlik a kórság. Bízom benne tényleg, hogy másnak nem passzoltuk le...

hétvége egészség elmélkedés nagyszülők mosolygunk attrakció

süti beállítások módosítása