Pozitív vagy negatív? Ez itt a kérdés!

2013\11\03

Alvás

Sorra dőlnek a rekordok, és még csak befelé megyünk a télbe, még egyre csak rövidülnek a nappalok, egyre hamarabb sötétedik.

Rekord alatt Robi alvásának mennyiségét értem most. A múltkorit már lejegyeztem, tegnap este 6kor feküdt le és reggel 7kor kelt, ma este pedig alig győztük elhúzni a fektetést fél 7ig, szerencsétlen kisfiú már kornyadozott rendesen. Szóval én nem tudom tényleg, hogy mi lesz még itt :)

Az az egy biztos, hogy a napirendet át kell valahogy dolgoznunk, mert már most sem fér bele az ébrenlétbe 5 etetés, és az utóbbi 3 napban mindig vacsora nélkül maradt a gyermek. Nem azért mert nem kért, vagy nem jutott, hanem mert nem bírt addig ébren maradni, és legközelebb reggel ébredt. Nem hiszem, hogy ettől bármi baja lenne, de azért mégis szeretném valahogy megoldani ezt a dolgot. A kérdés csak az, hogy hogyan...

alvás elmélkedés

2013\10\31

Folyománya:

Az van, hogy a tegnap délutáni 16:30-as kezdésű alvás Robinál eltartott egészen ma reggel 6-ig :) Se hálózsák, se vacsora, se tiszta pelus (a Pampers egy HŐS!!!). Párszor betakargattuk éjszaka, de ébredésre így is ki volt takarózva.

Én meg egész éjjel rosszul aludtam, mert azon aggódtam, hogy nincs-e valami baja ennek a gyereknek. Persze nyilván nincs, csak álmos volt, na :)

És hogy mik a következtetések? Délutáni alvást nem kezdünk meg tiszta pelus és hálózsák nélkül - legalább is, amíg a tél tart, addig biztosan nem :)

hétköznapok elmélkedés

2013\10\30

Meteorológus

Semmilyen előrejelzést nem kell megnéznem, időjárás-jelentést nem szükséges meghallgatnom, hiszen van egy saját meteorológusunk a családban. Ő ugyan a legkisebb, de mégis megbízhatóan jelzi a változást, főleg ha hideg jön. Nyűgös és aluszékony. Mint például ma. Gyakorlatilag alig volt ébren. Délután kimentünk sétálni, majd meguzsonnázott, 16:30-kor elaludt, és azóta durmol... Azaz 3 órája. Van egy sanda gyanúm, hogy ez bizony már éjszakai alvásba fordult. Ami nem lenne baj, kibírja vacsora nélkül, de utoljára kb ebéd előtt pelusoztam a kis popóját... Emiatt azért egy pöttyet aggódom.

elmélkedés

2013\10\30

Sírós

10 hónapos baba reakciója arra, amit/ahogy az anyukája énekel neki.

Én eddig 4-szer néztem meg, és 4-szer bőgtem el magam.

(Egyébként így a sokadik visszanézés után már inkább kissé ijedtnek tűnik a gyermek. Nem az anyukája éneklésétől, hanem esetleg szomorú arcot vág közben a mami, és ezt tükrözi talán a baba arca is. Nem tudom.)

film

2013\10\30

Költői

Nos ugyan semmi közöm hozzá, de biztos, hogy a tűsarkú platform cipő (kb ilyen) plusz pink plüss melegítő kombó a legalkalmasabb a 15 fokban, szélben kutyát sétáltatni? :-o

Nem ő volt az, de kb így kell elképzelni: KÉP (Csapj mellé még egy csivavát meg a csajra egy fekete pufi dzsekit, és láttad, amit én).

Egyébként meglepően sok képtalálatot dobott ki erre a gugli, ez most valami fene nagy divat? Mert akkor nagyon le vagyok maradva...

elmélkedés

süti beállítások módosítása