Pozitív vagy negatív? Ez itt a kérdés!

2013\07\14

Beszél :)

Persze csak a maga módján, amolyan 7 hónapos formán, de ma kezdte, hogy ennyire határozottan szótagokat ismételget :) Ga-ga-ga, ka-ka-ka, ve-ve-ve és ilyenek, megzabálom, olyan cuki! :) Ja és persze a va-va-va, amit egyértelműen a kutyák emlegetésekor mond... Tudom, elfogult vagyok, de akkor is. Mert hogy azt is tudom, hogy kb születése óta mondjuk neki folyamatosan, hogy kutyus=vauvau, szóval abszolút nem csodálkoznék, ha ezzel kezdené a beszédet :)

Egyébként önmagában már az is szívmelengető, megható, büszkeséggel eltöltő érzés, hogy napról-napra (szinte percről-perce) látom fejlődni a kisfiamat, de amikor ez a lurkó az apja kezében áll neki először igazán beszélni (a fentiek szerint), és erre a büszke apának könnybe lábad a szeme, az még rátesz egy lapáttal erre a leírhatatlan érzésre... :)

mosolygunk attrakció

2013\07\13

7 hónapos

Na mostanra határozottan kijött Robi alsó 2 metszőfoga, rág is vele veszettül :) Most épp a brokkolit vezetjük be neki újdonságként, meg elkezdtem használni zöldfűszereket is a főzelékekbe. A kapros tökfőzelék (is) nagyon nyerő volt, ma pedig petrezselyemmel ízesített répa-krumplifőzelék következik főtt csirkemellel. Megkóstoltam, és szerintem is isteni :) Aztán már előre örülök, mert szerintem a következő a paradicsom lesz, és az is jól variálható.

A mozgás terén pedig az a helyzet, hogy gyakorlatilag küszöbén állunk a kúszásnak, lábbal már tudja tolni magát erősen a fiú, de ettől egyelőre csak a popsija emelkedik, mert a kézzel történő kommandózást még nem kombinálta hozzá ehhez - de a gyógytornász szerint kb ez a következő lépés :) Forog maga körül, mint az óramutató, hason fekve leginkább hátrafelé halad, hátról hasra profin gördül, de visszafordulni már lusta, pedig tudom, hogy képes rá, láttam :) Csak hát nincs hozzá motivációja, meg amúgy is egyszerűbb nekem szólni :D

Alvással még mindig nagyon jól állunk, naponta 4szer, azaz minden ciklus végén alszik, plusz éjszaka. Zoli persze így is képes panaszkodni, hogy túl korán(6 körül) kel a gyerek, és emiatt ő is, de ilyenkor szoktam csitítani, mert baromira nincs igaza, inkább örülnie kellene a szerencsénknek.

etetés fejlődés mosolygunk attrakció

süti beállítások módosítása